Chateau de Lascaux


Chateau de Lascaux er et økologisk domæne der ligger i den nordligste del af Languedoc i det sydlige Frankrig, nærmere bestemt mellem Montpellier og Nimes i appellationen ”Pic Saint Loupe” omtrent 20 km. fra Middelhavet.

Chateau de Lascaux er et familiedomæne der siden 1984 er blevet drevet af Jean-Benoit Cavalier der er 14’ende generation i familien.

Med baggrund i familiens viden og passion for vin moderniserede han domænet, bl.a. ved at genplante vinmarker og ændre i de plantede druesorter. Alt sammen for at opnå vine med stærk karakter, kompleksitet, finesse og elegance.

Siden 1984 er domænet vokset fra 20 hektar til ca. 85 hektar i dag, omkranset af 300 hektar krat.

Druerne Syrah, Grenache, Mourvèdre, og en lille smule Cinsault udgør hovedparten af druerne på Chateau de Lascaux vinmarker

Vinområdet ”Pic Saint Loup” ligger i en højde af 150 meter over havet. Sidst på sommeren er forskellen på dag- og nattemperaturen ret markant, hvilket bevirker et lidt køligt mikroklima der gør at druerne modner lidt senere end andre steder i Languedoc. Det er her ikke ualmindeligt at Syrah først høstes i begyndelsen af oktober. Dette køligere mikroklima er med til at give vinene deres friskhed og finesse.

Når druerne kommer hjem fra marken, bliver de afstilket og gennemgår en ekstra sortering, så man er sikre på at det kun er druerne der kommer i gæringstanken. Vinen gærer i tanke under temperaturkontrollerede forhold og daglig kontrol, for at sikre den kun gærer nøjagtig den tid der skal til. Hverken mere eller mindre.

Alle deres vine lagrer dernæst mindst 12 måneder, enten i tanke eller tønder i en gammel kælder hvor temperaturen og luftfugtigheden er nøje overvåget.

Efter vinen er kommet på flaske, lagrer den igen fra et par uger til flere år inden den sendes på markedet.

Chateau de Lascaux er et økologisk domæne der bygger på respekt for naturen, og som formår at lave harmoniske, friske og delikate vine der afspejler områdets terroir.
 
 
  • Anbefales til: Okse, svinekød, lam
  • Serveringstemperatur: 18-20°C
  • Druer: 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 10% Syrah 
75,00 DKK
stk.
Domaine Cavalier Rouge 2016 - Chateau de Lascaux
AOC Languedoc
  • Anbefales til: Okse, svin, lam, fjerkræ og grill
  • Serveringstemperatur: 16-18°C
  • Druer: 60% Syrah, 35% Grenache, 5% Mourvedre
 
 
Årgang 2014
Blandt top 100 i Languedoc-Roussillon Syd Frankrig med bl.a.Tim Atkins, Master of Wine som testsmager.
 
Årgang 2013
Bronze medalje i Decanter Asia Wine Awards 2015
 
Årgang 2012
Blandt top 100 i Languedoc-Roussillon Syd Frankrig med bl.a.Tim Atkins, Master of Wine som testsmager.
95,00 DKK
stk.
  • Anbefales til: Fisk, aperitif og som terrassevin
  • Serveringstemperatur: 12-14°C
  • Druer: 40% Cinsaut, 30% Grenache, 30% Syrah
Årgang 2013
Kåret som "Den bedste Rosé vin" iTop 100 Languedoc-Roussillon Syd Frankrig med bl.a.Tim Atkins, Master of Wine, som testsmager.
95,00 DKK
stk.
AOC Laungedoc
AOC Languedoc Blanc
  • Anbefales til: Fisk, skaldyr, aperitif
  • Serveringstemperatur: 12-14°C
  • Druer: 40% Marsanne, 40% Roussanne, 20% Vermentino
140,00 DKK
stk.
  • Anbefales til: Okse, svin, lam og vildt
  • Serveringstemperatur: 18-20°C
  • Druer: 80% Syrah, 20% Grenache 
Årgang 2014
90/100 - Wine Spectator
 
Årgang 2012
89/100 - Wine Spectator
 
Årgang 2008
Bronzemedalje i Decanter
 
Årgang 2004
89/100 - Robert Parker
 
160,00 DKK
stk.
Languedoc - Pic Saint Loupe
Årgang 2009 - 92/100 point - Robert Parker 
425,00 DKK
stk.
Languedoc Rouge - Pic Saint Loupe
Vestergaard Vin Aps. | CVR: 35234438 | Lundagervej 10, 5610 Assens - Danmark | Tlf.: +4521487324 | vinbestilling@vestergaardvin.dk
cookie compliance