GRATIS FRAGT 
VED KØB AF VIN FOR OVER 500,-
 
 

Chateau Saint Louis

Chateau Saint-Louis ligger i appellationen AOC Corbière Boutenac, i Languedoc i Sydfrankrig, cirka 30 km fra Middelhavet.
Corbière-Boutenacs er en nyere vin appellation fra 2005. Den er forholdsvis lille geografisk, og er navngivet efter byen Boutenac.

Der dyrkes primært Carignan, Grenache, Syrah og mourvedre i Corbière-Boutenac appellationen, hvor Carignan udgør 30-50% af vinmarkerne, men hos Chateau Saint-Louis dyrker de 11 forskellige druearter, 7 røde, og 4 hvide.

Kravene til vin der må bruge appellation betegnelsen Corbiéres-Boutenac, er meget restriktive. Dette gælder både arbejdet i vinmarken, og i produktionen.
Blandt andet skal de have lave udbytter på maksimalt 45hl / ha, men det er dog ofte lavere. Carignan druen skal høstes manuelt, det forbudt at vande, og så må en vin ikke indeholde mere end 30% syrah.

Slottet Chateau Saint Louis består ar 120 hektar vinmarker, der ligger 80-100 mm over havet. Martine og Philippe Pasquier-Meunier har drevet stedet som familie vinhus i 30 år, indtil 2012, hvor de måtte sælge på grund af helbredsproblemer.

Martin og Philippe plantede vinstokke af høj kvalitet og dyrkede jorden bæredygtigt, ved at bidrage til jordens mikrobiologi, og pløje mellem rækkerne. Det er blandt andet dette store arbejde de nye ejere nu kan høste frugten af.

De nye ejere har påbegyndt en ny omfangsrig omstrukturering af vinmarkerne, og i 2014, åbnede de en ny moderne vinkælder.

Terroriet består af stenede jordarter, og det milde middelhavsklima er gunstigt for vindyrkning her. Det gunstige terroir og måden der dyrkes vin på hos Chateau Saint Louis, er medvirkende til at imødekomme de krav der stilles til vindyrkningen i området, og til frembringelsen af slottets fine vine.

Chateau Saint Louis ligger i et eksklusivt terroir. De høster meget små udbytter, og altid kun når druerne er maksimalt modne. Dette giver vidunderligt komplekse vine, der både har struktur, og masser af duft og smag.

 
  • Anbefales til: Okse/kalv, svinekød, lam, fjerkræ, grill
  • Serveringstemperatur: 16-18°C
  • Druer: 60% Grenache, 40% Cinsault
Ikke på lager
85,00 DKK
2018 AOP Corbiere - Prestige Rouge
  • Anbefales til: Fisk, skaldyr, aperitif og som terrassevin
  • Serveringstemperatur: 13-15°C
  • Druer: 40% Hvid Grenache, 40% Marsanne, 20% Bourboulenc
85,00 DKK
stk.
2019 AOP Corbiere - Prestige Blanc
Vestergaard Vin Aps. | CVR: 35234438 | Lundagervej 10, 5610 Assens - Danmark | Tlf.: +4521487324 | vinbestilling@vestergaardvin.dk
cookie compliance