Dansk Vin

Vestergaard Vinproduktion
 
Det er Peter Christensen der står for vinproduktionen. Her er lidt af historien om hvorfor der nu er vinproduktion på Vestergaard. Du kan også se og høre mere til den vi følgende link, som er en præsentationsvideeo (åbner i nyt vindue).
 
 
Lige siden jeg var 13 år gammel har jeg interesseret mig for vin og dens tilblivelse. En vinbog i min fars bogreol satte gang interessen for denne fantastisk fascinerende drik, som har så mange facetter og uendeligt mange historier med sig. I starten købte jeg gode vine og lagde dem i kælderen til senere nydelse, men en bog – ”Vinavl i Danmark” som udkom mens jeg læste til forstkandidat på Landbohøjskolen satte endnu mere skub i tanken om selv at blive vinbonde.

Helt tilbage i 1999, da jeg kun var 21 år gammel plantede jeg mine første vinstokke på Vestfyn. Der blev etableret en mindre vinmark på 350 vinstokke på mine forældres ejendom, hvor forsøg med forskellige vinsorter og vinproduktionsmetoder blev testet. Dette blev startskuddet til at finde den helt rigtige ejendom til livsprojektet med vinproduktion.

I 2011 lykkedes det at finde en velegnet ejendom efter at have søgt på klima-, jordarts- og topografiske kort. Passionen for vinen, for det langsigtede perspektiv samt adgangen til et velegnet areal gjorde beslutningen enkel. Ejendommen blev Vestergaard i Lundager ved Assens, hvor arealet er højt og lunt beliggende med velegnet jordbund.

I 2012 blev der plantet vinstokke og vinmarken har i 2018 ca. 1.000 vinstokke fordelt på 9 forskellige druesorter. De store druesorter er Solaris, Riesel og Rondo, men kendte vinsorter som Pinot Noir og Chardonnay dyrkes også. 2014 blev det første høstår, hvor vinen blev sat til salg.
I dag sælges der både, hvis, rød og rosévin, men der eksperimenteres med både champagnelignende vine og dessertvine. De aktuelle vine og årgange kan du se under fanebladet ”Vine”

Vindyrkning på Vestfyn og i Danmark er kun lige begyndt. Allerede nu vindes der priser for dansk vin internationalt. Vi har de lange lyse aftener og kølige nætter som kan give en vibrerende friskhed i vores vine. Det lune klima omkring Assens har potentiale til noget stort omkring vin og jeg glæder videreudvikle vinproduktionen de kommende mange år.
 
  • Anbefales til: Okse, kalv, svinekød, fjerkræ og grill
  • Serveringstemperatur: 16-18°C
  • Druer: 100% Rondo 
149,00 DKK
stk.
  • Anbefales til: Svinekød, fjerkræ, fisk, aperitif og grill
  • Serveringstemperatur: 10-12°C
  • Druer: 100% Rondo
149,00 DKK
stk.
  • Anbefales til: Fjerkræ, fisk, skaldyr og aperitif
  • Serveringstemperatur: 8-10°C
  • Druer: 100% Solaris
149,00 DKK
stk.
Vestergaard Vinproduktion er godkendt af fødevarestyrelsen
 
 
 
 
Vestergaard Vin Aps. | CVR: 35234438 | Lundagervej 10, 5610 Assens - Danmark | Tlf.: +4521487324 | vinbestilling@vestergaardvin.dk
cookie compliance