Demour.

Demour er et vinfirma i Bordeaux der ejes af en Belgisk familie ved navn De Schepper.
Familien købte deres første slot i St. Emilion helt tilbage i 1950. Siden har de købt flere ejendomme og familien ejer i dag 5 Chateauer, hvor af 2 ligger i St. Emilion og 3 på Medoc-halvøen.
Firmaet arbejder meget omhyggeligt og engageret med hele processen i fremstillingen af deres vine. Hele tiden har de kvaliteten for øje, og de smager på vinen allerede fra den er i ståltankene, for at kunne fastslå hvilke egetræsfade den skal lagre på. Efter vinen er kommet på egetræsfade, fortsætter de med at kontrollere den jævnligt lige til den bliver tappet på flasker.
Om sommeren skærer de grønne druer af vinstokkene for at koncentrere udbyttet, og samtidig arbejder de på at begrænse brugen af kemikalier så meget det er muligt, da de er overbeviste om at man får den bedste vin når jorden har det godt og planterne er sunde.
Hvis man er til god klassisk bordeaux vin, er vinene herfra virkelig værd at stifte bekendtskab med.
 
Chateau Roquettes er navnet på andenvinen til Chateau Tour Baladoz, det ene af Demours chateauer i St. Emilion. Ejendommen består i dag af 9 hektar, og jordlaget i vinmarken er meget tyndt, hvilket får rødderne til at søge dybere ned i undergrunden efter næring. Der høstes i hånden og vinen lagrer 12-18 mdr. på egetræsfade.
 
Chateau Tayet ligger i Macau på Medoc-halvøen, meget tæt på kendte Margaux slotte. Familien købte slottet i 1993 og det består nu af 10 hektar. Fordi markerne ligger ca. 10 cm for lavt er vinen klassificeret som Bordeaux Supérieure i stedet for som Medoc-vin.
Siden 1994 har de produceret en Cuvée speciale på Chateau Tayet der lagrer 12 mdr. på egetræsfade, hvoraf ca. 50 % er nye.
 
Chateau Haut Breton Larigaudiere ligger i Margaux på Medoc-halvøen, og det er her fra familien driver deres virksomhed. De købte slottet tilbage i 1964, og det består i dag af ca. 15 hektar vinmarker. Vinen herfra lagrer på egetræsfade i 12-18 måneder, og er en helt klassisk Margaux vin.
Man laver også en prestige vin på Chateau Haut Breton Larigaudiere der hedder ”Le Créateur”, hvor hele processen, inklusiv gæringen, foregår på egetræsfade. Denne vin lagrer på 100 % ny eg i 18 mdr.



  • Anbefales til: Okse, svinekød og lam
  • Serveringstemperatur: 18-20°C
  • Druer: Merlot 60%, Cabernet Sauvignon 40% 
Årgang 2011
Guld ved Concours de Vignerons de Independants
 
Årgang 2009
88/100 Wine Enthusiast
Sølv medalje - Concours Mondial de Bruxelles
Tilbud
110,00 95,00 DKK
stk.
Chateau Tayet, Bordeaux Supérieur  - 2008
  • Anbefales til: Okse, svinekød, lam og vildt
  • Serveringstemperatur: 18-20°C
  • Druer: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc 
Årgang 2009
Guld ved Concours Mondial de Bruxelles 2011
170,00 DKK
stk.
Chateau Roquettes, St. Emilion Grand Cru - 2009
  • Anbefales til: Okse, vildt og julemad
  • Serveringstemperatur: 18-20°C
  • Druer: Merlot, Cabernet Sauvignon 
Årgang 2011
Guld medalje ved Concours de Bruxelles 2015
 
Årgang 2008
Bronze af International Wine & Spirit comeptition 2014
475,00 DKK
stk.
Chateau La Croizille, St. Emilion Grand Cru - 2008
Vestergaard Vin Aps. | CVR: 35234438 | Lundagervej 10, 5610 Assens - Danmark | Tlf.: +4521487324 | vinbestilling@vestergaardvin.dk
cookie compliance