Jacquinot & Fils

SHOW FILTERS
  •  [5]

Vintype

  • [5]
  • [1]

Dyrkning

Lande

  • [5]

Områder

  • [5]

Druer

  • [3]
  • [3]

Pris

  •  [5]

Type

  • [1]
  • [5]

Dyrkning

  • [5]

Lande

  • [5]

Områder

  • [5]

Producenter

  • [5]

Mad og Vin

Druer

Jacquinot

Historien

Pierre Jacquinot begyndte som druesælger lige efter Første Verdenskrig. Han blev dengang sælger for Champagne Mercier, gennem opkøb og salg af druer fra lokale vinbønder, men i 1929 oprettede han sit eget trykcenter til at behandle de indkøbte druer.

I 1947 besluttede han sig for, sammen med sine 2 sønner Jacques og Jean-Guy, at producere sin egen Champagne, efter de havde fået anskaffet sig alle de faciliteter der kræves og installeret det i byen Epernay. Dette blev begyndelsen på brandet Champagne Jacquinot & Fils.
Jacques Jacquinot tog sig af salg, og Jean-Guy udviklede deres vinmarker, der i dag består af 17 hektar, beplantet med de traditionelle 3 druesorter Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Jean-Guy’s søn Jean-Manuel Jacquinot har været ønolog og vinmager i virksomheden siden 1998, og han driver i dag vinhuset sammen med Jacques svigersøn François Nicolet.

Vinfremstilling

Druerne er håndplukkede og bliver stadig presset i laden i den traditionelle Champagnepresse Pierre Jacquinot anskaffede i 1929. Juicen bliver blidt behandlet ved kontrolleret kølig temperatur for at sikre en god kvalitet, før den sendes til vingården i Epernay. Den alkoholiske fermentering finder sted i temperaturkontrollerede tanke, for at frigive druernes bedste aromaer. I februar analyseres og prøvesmages vinen i de forskellige tanke, og vinen blandes efter familietraditionen til det der senere bliver til Jacquinot’s fremtidige champagnetyper.

Champagnen bliver tappet på flaske ved udgangen af marts, der tilsættes gær og sukker, og flasken lukkes med kapsel. Flaskerne bliver nu lagt i kælderen i mindst 1 år, 19 meter under gadeniveau, ved 12 grader Celsius. I denne proces sker anden-gæringen, som er den proces der skaber de fine bobler i champagnen.
Når anden gæringen er færdig, fjernes bundfaldet, og flasken efterfyldes for den mængde der nu mangler. Ved denne proces kan der også tilsættes en smule sukker, for at opnå det rigtige sukkerindhold i den færdige Champagne.
Flaskerne proppes med champagne-propper, og lægges på lager i flere måneder, indtil der til sidst sættes etiketter på flaskerne.