Scheid Winery - Californien - USA

Mellem San Fransisco og Los Angeles ligger Monterey – også kaldet District 7. Vinområdet i Monterey er helt unikt. Kystens kølige indflydelse og eftermiddagsbriserne fra Monterey-bugten giver helt ideelle vækstbetingelser for kvalitetsdruer i særklasse! Derfor har man også officielt rangeret Monterey som en af de bedste vinområder i verden. District 7 har faktisk den længste vækstsæson af alle distrikter i Californien, men vigtigst af alt så har de et utroligt alsidigt mikroklima. Mod nord vokser Chardonnay og Pinot Noir, som nyder godt af et køligere klima med tågede morgentimer. Mod syd vokser Sauvignon Blanc og Cabernet Sauvignon, der foretrækker et varmere klima med mange solskinstimer og kølige aftener. Fordelen ved den lange vækstsæson er, at druerne modnes langsommere og mere jævnt end normalt. De hænger derfor længere og udvikler mere komplekse aromaer samt en bedre struktur.

Al Scheid er manden der startede det hele op, og det var før Monterey for alvor blev kendt for sin vin. I 44 år har han og teamet dyrket vin, passet godt på deres 10 vinmarker på i alt 1600 hektar som er spredt ud på en godt 100 km lang strækning langs Salinas Valley.
 
Chardonnay
Denne Chardonnay er det perfekte eksempel på en hvidvin, som er fyldig og forfriskende på samme tid. Det gør det svært ikke at holde af den. Balancen mellem syren, de varme eksotiske frugter og små hint fra fadlagringen er helt i top. Kunsten er netop at finde den helt rigtige balance mellem fylden og friskheden, så den ene ikke overtrumfer den anden og går hen og bliver lidt kedelig og gængs. Det har Scheid Vineyards formået med stor succes. Her får man virkelig en vin, der yder så vi andre kan nyde.
Når druerne er høstet bliver de presset i hele klaser og herefter kølet ned. Gæringen foregår langsomt ved lave temperaturer. Da denne Chardonnay både udstråler fylde og friskhed er gæringsprocessen kombineret af rustfri ståltanke og egefade. På denne måde opnås en frisk og dynamisk vin med en ægte Chardonnay-karakter.
 
 
Pinot Noir
Pinot Noir’en er nok den af alle druesorter som er sværest at tøjle. Den afhænger fuldt ud af sine omgivelser, jordbundsforhold, vejr og håndteringen i marken. For at få det bedste resultat, skal druen helst gro i et køligt og stabilt område, og det nyder de netop godt af i Monterey, som ligger helt ud til Californiens kystlinje. Her gennemgår de en langsommelig modningsproces, hvilket er det helt rigtige for Pinot Noir. Druerne bliver nemlig først plukket når de har opnået den helt optimale modenhed. Når de ankommer til vineriet bliver de afstilket, knust og gærer i åbne kar. Efter 2-3 uger når skallerne ligger i overfladen, bliver de ”vendt” med resten af vinen så al smagen og farven fra skallerne bliver blandet med vinen. Det giver nogle lækre koncentrerede aromaer. Til sidst lagrer vinen på delvist nye og neutrale egefade for at tilføre vinen en saftig og elegant karakter med klare dufte og aromaer.
  • Anbefales til: Svinekød, fisk, skaldyr, fjerkræ, aperitif og som terrassevin
  • Serveringstemperatur: 8-10°C
  • Druer: 100% Chardonnay 
139,00 DKK
stk.
2014 Chardonnay
Vestergaard Vin Aps. | CVR: 35234438 | Lundagervej 10, 5610 Assens - Danmark | Tlf.: +4521487324 | vinbestilling@vestergaardvin.dk
cookie compliance